Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan toiminta-ajatus: laadullisesti ja mielikuvallisesti ylivoimaisten juomien valmistaminen!

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan toiminta-ajatus on vuodesta 1995 alkaen ollut laadullisesti ja mielikuvallisesti ylivoimaisten juomien tuottaminen. Toiminta-ajatuksen toteuttaminen aloitettiin valmistamalla vanhan ajan limonaadeja hyvin vaatimattomissa puitteissa, Fazerin vanhassa munanporaamossa, Laitilassa. Nostalgisia juomia tehtiin itse tehdyillä laitteilla käsityönä aina etikettien liimausta myöten.

1997 tuotevalikoimaa laajennettiin Oiva siiderillä. Siideri saavutti kunniaa ja sinkosi toiminnan huimaan nousuun, mutta tehtailijoiden ajatusten taustalla kyti panemisen palo. Vihdoin 1999 löytyi romulavalta vanha meijerisäiliö. Siihen kun vielä kytkettiin putkiliikkeestä ostettu höyryä tuottava jäätyneiden putkistojen sulatuspoltin, oli syntynyt Laitilan ensimmäinen panimolaitteisto.

Laitilasta on kasvanut Suomen neljänneksi suurin panimo, jonka pelkällä tuulivoimalla tuotetut juomat valmistuvat viiteen kertaan laajennetussa modernissa tuotantolaitoksessa perinteisillä valmistusmetodeilla ja moderneimmalla teknologialla. Tämä yhdistelmä on tuonut panimolle ajan saatossa mm. Suomen Ympäristökeskuksen myöntämän Hinku-palkinnon, sekä valinnan Suomen vihreimmäksi panimoksi Greenpeacen toimesta vuonna 2016. ”Toimintamme päämääränä on tuottaa laadukkaita Laitilalaisia juomia siten, että ne täyttävät asiakkaiden ja loppukuluttajien laadulliset ja mielikuvalliset toiveet sekä viranomaisten toiminnalle asettamat vaatimukset”.

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalla on käytössä Videojet 2350 -mustesuihku, jolla merkitään tuotetiedot pahvilaatikon kylkeen, sekä Videojet exel -mustesuihku, jolla merkitään pullojen kaulaan parasta ennen-päiväys.