wp_20160819_012_low_res

 

Punkaharjun Puutaito Oy työstää ja käyttää puuta monipuolisesti

Punkaharjun Puutaito Oy on kasvanut kolmen hengen puusepänpajasta globaaliksi yli 30 henkeä työllistäväksi teollisuuslaitokseksi jatkuvalla kehitystyöllä ja hyvällä yhteistyöllä asiakkaiden kanssa.

Punkaharjun Puutaito Oy on Punkaharjulla ja Kerimäellä toimiva ja vuonna 1989 perustettu puunjatkojalos-tusteollisuuden alihankintayritys. Yrityksen erikoisalaa ovat puisten pakkausmateriaalien valmistaminen paperi- ja kartonkiteollisuuteen, sekä levytyöstöt vaneriteollisuuteen. Asiakkaina ovat mm. kaikki globaalisti toimivat metsäyhtiöt. Tuotteiden loppukäyttökohteet ovat ympäri maailmaa, joten yritys tekee jatkuvaa tuotantomenetelmien ja jalostusasteen kehitystyötä yhteistyössä asiakkaidensa kanssa.

Tuotteitamme ovat

Kuormalavat

Valmistamme vuosittain yli 200 000 kertakäyttöistä (Nonstop) arkkilavaa paperi- ja kartonkiteollisuuteen, jossa vaaditaan pakkauslavalta suuria lujuusominaisuuksia ja tiukkojen ympäristövaatimusten täyttymistä.

Lavoissamme on oikeus käyttää puupakkausstandardin ISPM 15 mukaista merkintää.

Rullatulpat

Valmistamme vanerista rullanpäätulppia paperi- ja kartonkiteollisuuteen. Tulppien raaka-aineena käytämme 21 mm vahvaa int.liimattua koivuvaneria, joka kestää suurten kartonkirullien sille aiheuttaman paineen murtumatta. Erikoisuutenamme on portaattomasti säädettävissä oleva kaksoiskartiomaisuus helpottamassa kiinnilyöntivaihetta.

CNC-koneistus

Olemme erikoistuneet suomalaisen koivuvanerin ja Kertopuun jatkojalostukseen. Työstökeskuksemme koko mahdollistaa suurtenkin dimensioiden koneistuksen. Työstölinjoiltamme valmistuu vuosittain n. 3 000–4 000 m³ levytuotteita asiakkaille, suoraan loppukäyttökohteisiin, rakennusmateriaaleiksi tai kuljetus-välineteollisuuteen ympäri maailmaa. Käytössämme on nykyaikaisin puuntyöstöön soveltuva konekanta, suunnitteluohjelmistoineen.

Punkalive®

Valmistamme teollisesti kalusteita ja elementtejä Punkalive® -tuotemerkin alla. Tuotteissa näkyy käsityö-mäisyys ja yksilöllisyys, joissa luonto ja luonnolliset arvot ovat tärkeimmässä roolissa. Punkalive® -tuotteiden materiaalina käytetään Kerto®-puuta, rakenteellisesti kestävää suomalaisesta kuusesta valmis-tettua viilupuulevyä. Tuotevalikoimassamme ovat erilaiset säilyttimet, kalusteet, elementit sekä erilaiset sisustuksen pientuotteet.

www.puutaito.fi, www.punkalive.fi

Tuotemerkintä

Punkaharjun Puutaidossa on käytössä Videojetin Wolke m600 -mustesuihku, jolla merkitään Tähkä-merkinnät jokaiseen kuormalavaan.